Πάνω από 4.500 σύνεδροι ψήφισαν για την εκλογή της νέας Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, με την οποία κλείνει το τριήμερο συνέδριο του κόμματος. Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου με την δευτερολογία του.

Ads

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες (σύνολο 100 στην ΚΕ). Υποψήφιες έχουν κατέλθει περί τις 125, κι έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί. Στους άνδρες θα γίνει «μάχη» καθώς εκλέγεται σχεδόν ο ένας στους δύο υποψηφίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», η προεδρική πλευρά θα έχει άνετη επικράτηση και δεν αποκλείεται να εκλέξει γύρω στα 200 στελέχη (μπορεί και περισσότερα), ενώ την πρωτιά θα εξασφαλίσει πιθανότατα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος θα προταθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη στη συνέχεια για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος.

Τα ίδια προγνωστικά αναφέρουν ότι ψηλά στη λίστα εκλογής θα είναι ο Στέφανος Ξεκαλάκης (στενός συνεργάτης του Ν. Ανδρουλάκη και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ), η Μάρα Κουκουδάκη (στο στενό επιτελείο του προέδρου), ο Δημήτρης Μάντζος και η Αναστασία Σιμητροπούλου (εκπρόσωποι Τύπου), η Ελένη Αναστασίου (διευθύντρια του γραφείου του), ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο «ψηφιακός», Γιώργος Καραμανώλης και άλλα στελέχη από την περιφέρεια.

Ads

Ισχυρό ποσοστό λέγεται επίσης ότι εξασφαλίζει ο απερχόμενος Γραμματέας και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Χριστοδουλάκης, που έχει την στήριξη παπανδρεϊκών και γεννηματικών από το σώμα του Συνεδρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η ομάδα αυτή λέγεται ότι θα εκλέξει περίπου 50 μέλη στην ΚΕ. Ο Παύλος Χρηστίδης υποστηρίζεται και από ανδρουλακικούς- που σημαίνει ότι εξασφαλίζει άνετη εκλογή και «ψηλά».