Με τη συνεδρίαση του EWG της Δευτέρας και τη συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τον Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη στις Βρυξέλλες ξεκινούν οι προεργασίες της τρίτης αξιολόγησης.

Ads

Τη Δευτέρα, ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει για την πρόοδο στην ικανοποίηση των προαπαιτουμένων για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης και κυρίως την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο προκειμένου να συζητήσουν τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης χωρίς να αποκλείεται να τεθούν στο τραπέζι και τα επόμενα βήματα καθώς το πρόγραμμα λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Πότε έρχονται οι θεσμοί στην Αθήνα

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα αρχίσουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να φτάνουν στην Αθήνα μετά τη ΔΕΘ, με στόχο να συλλέξουν τα απαιτούμενα στοιχεία αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής εντός του Οκτωβρίου.

Ads