Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαρκή επαφή με ηγετικά στελέχη των θεσμών, συνεδριάζει από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν, παράλληλα, πως ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντήσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα τόσο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σε δήλωσή της προς την εφημερίδα «Το Βήμα», κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις».

Στην συνεδρίαση παρευρίσκονται οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.

Ads

Οι θεσμοί θέτουν επίσης θέμα για αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, στα κλειστά επαγγέλματα και στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης έρχεται στον απόηχο της τοποθέτησης του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών σε αυτές τις συνομιλίες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία που δεν θα δημιουργήσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές.