Στο Νταβός θα συναντηθούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη και την αναμενόμενη κατάθεση πρότασης για το όνομα από τον Μάθιου Νίμιτς στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο ελβετικό θέρετρο θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα μεταβούν στο Νταβός και οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος κατά τη συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Στο Νταβός θα βρίσκονται επίσης η Γερμανίδα ααγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα μαζί της. Αντιθέτως φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση του ‘Ελληνα πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.