Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ανακοίνωσε πως μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ads

«Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές και βεβαίως κλείστηκε και ένα ραντεβού, για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτά είναι και τίποτα περισσότερο», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε πως δεν έχουν μπει σε τέτοιες συζητήσεις.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180 βουλευτές για προεδρική εκλογή και θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο έπειτα από μια εβδομάδα.

Ads

«Αποκλείω να βρεθούν οι 180, φάνηκε ότι αυτή η εικονική ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες, ουσιαστικά, δεν έφερε τίποτα καινούργιο. Μιλάμε για ψήφους οι οποίοι ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «είναι πραγματικά λυπηρό, στελέχη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να καταφεύγει σε μία, χωρίς προηγούμενο, κινδυνολογία», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι περιπέτεια οι εκλογές, δεν είναι περιπέτεια τελικά να δίνεις τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίζει για την τύχη του και να αξιολογεί τις κυβερνήσεις».