Με τον υπουργό Άμυνας θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Ads

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ αύριο θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά το θέμα των δυο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στις προκλήσεις της Άγκυρας αλλά και το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με αφορμή τις επιχειρήσεις στη Β. Συρία, τόνισε: «Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εκφράσει και τον προβληματισμό μας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση με το δεδομένο ότι η Τουρκία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εμπόλεμη κατάσταση, έχει απελευθερωθεί μία δυναμική στο εσωτερικό της τουρκικής πολιτικής σκηνής που ευνοεί την πλειοδοσία εθνικισμού, όλα αυτά είναι παράγοντες προβληματισμού, είναι παράγοντες αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή μας. Με αυτή την έννοια η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι διαρκώς σε εγρήγορση και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα τα οποία διαθέτει ώστε να αποκλιμακωθεί γενικώς η ένταση».