Στον απόηχο των stress tests των τραπεζών θα συναντηθούν σήμερα στις 13.30, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρώτου.

Ads

 
Στο επίκεντρο θα βρεθούν η κατάσταση της οικονομίας, μετά τα stress tests, ο τρόπος διάθεσης των 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια.
 
Κύκλοι της Κουμουνδούρου δήλωναν μετά την ανακοίνωση των stress test ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι άμεσα, να αποκατασταθεί η κανονική τραπεζική λειτουργία, με την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την πτώση των επιτοκίων και την ανακούφιση των υπερχρεωμένων πολιτών.
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόκειται να έχει αύριο συνάντηση και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 13 Νοεμβρίου θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ που θα αποτελείται από τους βουλευτές Νίκο Τσούκαλη και Ασημίνα Ξηροτύρη και το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Χατζησωκράτη.