Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στις αρχές του νέου έτους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, στις 7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Ads

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθους επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο και στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί, θα παρακαθίσουν στο ίδιο γεύμα εργασίας με άλλους ηγέτες, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.