Τη δέσμευση της Unilever για την παραμονή της στην Ελλάδα, αλλά και για περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Πολ Πόλμαν, σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
 

Ads

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε σχόλιο του κ. Πόλμαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία, σημείωσε πως «είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια. Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν καθημερινά προβλήματα» και για την επίλυσή τους έδωσε προτεραιότητα «στη ρευστότητα για να ξεκλειδώσει η οικονομία».
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Unilever είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να ξεκινήσει την παραγωγή 110 προϊόντων της στην Ελλάδα.
 
Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, εκτός από τον πρόεδρο του ομίλου Unilever Πολ Πόλμαν, συμμετείχαν ο πρόεδρος Ευρώπης Γιαν Ζίτζερφελν και ο πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Σπ. Δεσύλλας.
 
Συνάντηση με τον γ.γ. του ΕΛΚ
 
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ. Μετά την ολοκλήρωσή της ο κ. Ιστουρίθ μίλησε με θερμά λόγια για το ρόλο και την προσφορά του κ. Σαμαρά, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις θυσίες του ελληνικού λαού.