Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με φόντο τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις μετά και τα αυστηρά μηνύματα των Ευρωπαίων εταίρων κι ενώ παραμένει άγνωστη, μέχρι στιγμής, η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», στη σύσκεψη μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Οι Χαρδούβελης και Σταϊκούρας αποχώρησαν από το Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Το βασικό «αγκάθι» είναι η θέση της τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή έγιναν δύο ακόμη συσκέψεις με τη συμμετοχή του Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Χρήστου Σταϊκούρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα. «Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κύκλοι του οποίου τόνιζαν την Παρασκευή ότι «περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε».

Ads

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «ο στόχος να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου παραμένει».

«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.