Ολοκληρώθηκε περίπου στις 14.00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο. 

Ads

Η συνάντηση διήρκεσε 70 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς μετά να γίνουν δηλώσεις από κάποια πλευρά.

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Στο μεταξύ οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας ανέβηκαν με αφορμή την επίσκεψη του πρόεδρου της ΝΔ στο Βερολίνο. 

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης ενώ το Μαξίμου απάντησε κατηγορώντας τον αρχηγό της ΝΔ ότι πήγε στο Βερολίνο «φορώντας την φανέλα του ΔΝΤ». 

Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας, και εκτίμησε ότι επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία, οι πιο ακραίοι διαπραγματευτές οι εταίροι μας, επιβάλλουν κάθε φορά που δεν κλείνει η αξιολόγηση, ακόμα και πιο σκληρά μέτρα.

Είπε επίσης πως η ΝΔ έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα.

Αναφερόμενος στις επαφές του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ένα ξεκάθαρο «όχι» στα σενάρια επιστροφής της δραχμής και σε όσους διακινούν αυτά τα σενάρια. Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως πρόκειται για μια συνάντηση «οικονομικής υφής».

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως υπάρχει σκεπτικισμός στο γερμανικό κοινοβούλιο και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επιδίωξε να εξηγήσει ότι «αξίζει η χώρα αυτή, να μην ταλαιπωρείται, αλλά αξίζει να βγει από την κρίση, με ένα πρόγραμμα τέτοιο, που θα δώσει την ευκαιρία να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας».