Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ύστερα από αίτημα του τελευταίου, ο οποίος θέλει να θέσει επί τάπητος το θέμα των Θρησκευτικών. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο Πάνος Καμμένος αλλά και ο Νίκος Φίλης αν και νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής δήλωσε πως ο Ιερώνυμος δεν επιθυμεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

Ads

Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Φιώτιδος καθώς και και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε η συνάντηση να γίνει εντός της ημέρας ώστε αύριο το πρωί να συνεδριάσει η Ιεραρχία και να πάρει τις αποφάσεις της. 

Νωρίτερα σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να ζητηθεί συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Επίσης, για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, καθώς επίσης και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Ads

Αίτημά τους, η αναστολή του νέου προγράμματος σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά, με στόχο να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος από μηδενική βάση. Η ΙΣΙ συνήλθε σήμερα στη δεύτερη τακτική συνεδρία της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στην αίθουσα συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο κατάλογος των συμμετεχόντων ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα. Κατόπιν επικυρώθηκαν τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίας.

Στη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών. Αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέγνωσε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, διά της οποίας του εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του για την όλη στάση και τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα αυτό. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου.