Όλοι γνωρίζουν πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά. Γνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο ελληνικός λαός, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία και επίσης τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της καταπολέμησής της, δήλωσε ο Αμερικανός

Ads

Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε στη σημασία των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εκφράζοντας τον προβληματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης. Παράλληλα έκανε λόγο για «τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο λαός της Ελλάδος, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία», καθώς επίσης και για «τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της καταπολέμησής της», ενώ εξέφρασε «εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδος για μεταρρυθμίσεις και προσπάθεια να μπορέσει να χαράξει μια νέα πορεία».

«Ελπίζουμε να εργαστούμε σε όλα τα θέματα πολιτικής διότι η σχέση που έχουμε είναι τόσο σημαντική που προφανώς ευχόμαστε στην νέα κυβέρνηση, σε αυτές τις στιγμές προκλήσεων, να τα πάει καλά και προσβλέπουμε να είμαστε υποστηρικτικοί», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σχετικά με την Ουκρανία εξέφρασε την ελπίδα να διατηρηθεί η «ισχυρή συνεργασία ΗΠΑ – Ευρώπης» τονίζοντας την «ανάγκη ενθάρρυνσης της Ρωσίας με κάθε τρόπο να τηρήσει την συμφωνία του Μινσκ, να συμβάλλει ώστε να έρθει ειρήνη στην περιοχή και επίσης να συνεργαστούμε σε πιο μακροπρόθεσμες προκλήσεις όπως η προμήθεια και η διαφοροποίηση της ενέργειας στην περιοχή».

Ads

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου: Όχι απελευθέρωση τρομοκράτη, αλλά δημιουργία κράτους δικαίου

Είμαι εδώ ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για τη δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανέναν τρομοκράτη, θα είναι μια αλλαγή του τρόπου κράτησης. Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».