Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, με εντολή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τη δήλωσή της που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «άπατρι και διεθνιστή».

Ads

Η συνάντηση των δύο κυριών έγινε στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης και, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ότι οι δηλώσεις της έχουν παρερμηνευτεί και ότι η διατύπωση που έχει συζητηθεί έντονα προέκυψε μετά από συγκεκριμένο ερώτημα που της τέθηκε σε συνέντευξή της και δεν είχε ως στόχο να αμφισβητήσει τις εν λόγω ιδεολογικές αξίες.

Τζάκρη: Ουδέποτε εκλήθην σε απολογία

Η βουλευτής σε δήλωσή της τονίζει ότι ότι ουδέποτε εκλήθη, ουδέποτε παρέστη και ουδέποτε της ζητήθηκε να παραστεί σε απολογία έναντι οποιουδήποτε κομματικού οργάνου και ότι με δική της πρωτοβουλία προέβη  σε διευκρινιστική δήλωση, η οποία παραπέμπει ευθέως στο ηχητικό ντοκουμέντο και έχει ως εξής:

Ads

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη.».