Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο είχε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε μια προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να πέσουν οι τόνοι, μετά την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε για το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από τα θρησκευτικά.

Ads

Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως υπάρχει συναντίληψη και δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, κατά την άφιξή του, δήλωσε: «ο πρωθυπουργός μου είπε πως θα έχουμε μια καλή συνεργασία».

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ειλικρινή και εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση», υπενθυμίζοντας πως οι ρόλοι είναι σεβαστοί, διακριτοί και διευκρινισμένοι. Μάλιστα υποστήριξε πως το υπουργείο Παιδείας προσβλέπει σε μόνιμη και όχι ευκαιριακή συνεργασία με την Εκκλησία, διαπιστώνοντας «συναντίληψη» με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υπενθύμισε ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σημειώνοντας πως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν.