Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι στις 14:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση για την προεδρία της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές.
 

Ads

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο χθες – και η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν τελεσφόρησε – τηλεφώνησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ζήτησε να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια. Η απάντηση του Καρόλου Παπούλια ήρθε σε μία ώρα και το ραντεβού κλείστηκε για τις 14.00 το μεσημέρι.
 
Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις.