Συνεχίζεται η επικοινωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να περάσουν τα μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η κυβερνητική πλειοψηφία έχει περιοριστεί από τους 176 στους 157 βουλευτές, ωστόσο δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες που απομένουν μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα, οι απώλειες να αυξηθούν.

Ads

 
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.  Μεταξύ των δύο υπήρξε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία αποφασίσθηκε και η απογευματινή συνάντηση.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά την συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά πριν από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα προσπαθήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάξει τη θέση της ΔΗΜΑΡ, η οποία επιμένει να καταψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά, και κατ’ επέκταση και τα νέα μέτρα, καθώς όλα θα κατατεθούν σε ένα άρθρο.
 
To πρωί ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα νέα μέτρα. Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούσαν οι Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαππας και Π. Κουκουλόπουλος, ενώ στην κυβερνητική αντιπροσωπεία μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου.
 
Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, προκειμένου να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίαζε.

* Φωτογραφία Παναγιώτη Τζαμάρου, Fosphotos