Με τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, και τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ολοκλήρωσε τον σημερινό κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ads

Αντίθετος στην προσφυγή στη Χάγη ο Βελόπουλος

«Αυτό που πρέπει να πιστώσουμε στον πρωθυπουργό είναι ένα θετικό βήμα στην κατανόηση των περαιτέρω εξελίξεων» δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Μιλήσαμε στον πρωθυπουργό για τη διπλωματία των εξοπλισμών. Του είπαμε δηλαδή, το ερώτημα που τίθεται. Τι κερδίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αγοράζοντας όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Εμείς ουσιαστικά, ακόμη και σήμερα, αναμένουμε από τους Αμερικανούς κάτι που δεν μας έχουν δώσει ποτέ. Βοήθεια. Η μονοπωλιακή σχέση με τις ΗΠΑ οδηγεί σε αδιέξοδα. Καταθέσαμε στον πρωθυπουργό και τις ενστάσεις μας για τη Χάγη, γιατί πήγαμε και το 1976 και δυστυχώς, χάσαμε. Ούτε η Χάγη είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να τα καταλάβουμε. Είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να είμαστε ισχυροί και να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και του έδωσα πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για να καθορίσουμε την ΑΟΖ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Ads

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε για τον εκλογικό νόμο πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

Βαρουφάκης: Απεμπλοκή της Ελλάδας από την ανίερη συμμαχία με Αίγυπτο-Ισραήλ

«Λάθος η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί σε Ιράν και Ιράκ», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μετά το πέρας τς δικής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε απεμπλοκή από την «ανίερη συμμαχία» με Ισραήλ και Αίγυπτο για τον EastMed και προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης». Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι διαφωνεί με την έννοια της ενισχυμένης αναλογικής και των bonus.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν υπήρξε συζήτηση για υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.