Στην προτροπή να βρεθεί συναινετική λύση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να βρεθεί τέτοιου τύπου λύση και ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν κίνδυνο για το ευρώ και επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις προκειμένου αυτές να αποφευχθούν.  

Ads

Η συνάντηση διήρκεσε τουλάχιστον περίπου μια ώρα. Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους δημοσιογράφους ενημέρωσε ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ του ζήτησε να βρεθεί μια λύση συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων και να διαπραγματευτούν βάσει εθνικής πολιτικής. Ζήτησε επιπλέον αυτή η συναινετική λύση να υπάρξει πριν από τις εκλογές.

Ο Πάνος Καμένος σημείωσε: «Είναι το σημείο που διαφωνούμε». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν είναι δυνατόν να βρεθεί τέτοια λύση καθώς οι Σαμαράς και Βενιζέλος «αρνούνται τον διάλογο και έχουν βάλει υπογραφές σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις». Επανέλαβε τη θέση του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα δώσει το «φιλί της ζωής» στους Σαμαράς και Βενιζέλο. Ανέφερε πάντως ότι οι ΑΝΕΛ είναι ανοιχτή στη συμμετοχή σε συναινετική λύση μετά τις εκλογές. Χαρακτήρισε πάντως τις εκλογές μονόδρομο.
 
Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε επιπλέον ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ανησυχεί ιδιαίτερα», καθώς θεωρεί ότι η οικονομία της χώρας έχει φτάσει σε ακραία κατάσταση. Μάλιστα τόνισε στο σημείο αυτό, ότι η οικονομία της χώρας δεν θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε ανατραπεί [από τον Αντώνη Σαμαρά]. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα.
 
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Κίνδυνος για το ευρώ οι πρόωρες εκλογές
 
«Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησα τον κ. Π. Καμμένο. Η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική: Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ» σημείωσε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο. 
 
«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις. Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες» πρόσθεσε.