Συναγερμός σήμανε στο Δρομοκαΐτειο, την Κυριακή, μετά τον εντοπισμό δύο ασθενών με κορονοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, πρόκειται για ασυμπτωματικούς. Ο ίδιος εκφράζει φόβους για μεγαλύτερη διασπορά του ιού. 

Ads

Στους δύο ασθενείς έγινε τεστ κορονοϊού την Πέμπτη και τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα έδειξαν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Να σημειωθεί ότι ένας εκ των δύο πήρε εξιτήριο την Παρασκευή. 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ οι δύο ασθενείς νοσηλεύονταν σε τμήμα οξέων περιστατικών, στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου. 

«Επειδή διέμειναν στο κέντρο της Αθήνας η γιατρός την Πέμπτη  για ασφάλεια τους έκανε τεστ κορωνοϊού. Βγήκε το αποτέλεσμα σήμερα και είναι θετικοί και οι δυο στο κορονοϊό. Ο ένας μάλιστα πήρε εξιτήριο την Παρασκευή. Εντελώς ασυμπτωματικοί και οι δύο. Κοιμόνταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό.

Ads

Έχει επικοινωνήσει το νοσοκομείο με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει  άμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Απαραίτητο  όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να κάνουν τεστ κορονοϊού όπως φωνάζουμε και δεν εισακουόμαστε», αναφέρει χαρακτηριστικά.