Σε καραντίνα τέθηκαν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα, καθώς πρόσφυγες βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, ενώ κρούσμα υπήρξε και σε εργαζόμενο στη δομή του Σκαραμαγκά. 

Ads

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις φιλοξενούμενους πρόσφυγες θετικούς στο Σχιστό, 2 στη Μαλακάσα και ένα στον Ελαιώνα. Ο τελευταίος είναι ένας 57χρονος Σομαλός, ο οποίος έμενε σε οικίσκο μαζί με άλλα πέντε άτομα. Για τις τρεις δομές ανακοινώθηκαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας έως και τις 21 Σεπτεμβρίου. 

Στο μεταξύ, κρούσμα κοροναϊού καταγράφηκε και σε εργαζόμενο, διοικητικό υπάλληλο ΜΚΟ στο ΚΥΤ Σκαραμαγκά, ο οποίος κατά τις πληροφορίες δεν έρχεται σε επαφή με πρόσφυγες. Πραγματοποιήθηκαν ακόμη 14 τεστ σε συναδέλφους του και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως σήμερα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών οι προσφυγικές δομές στα Οινόφυτα, το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου, και της Μόριας στη Λέσβο, όπου τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 35.

Ads

Οι εν λόγω δομές προσφύγων αποτελούν βραδυφλεγής βόμβες αφού οι συνθήκες υγιεινής σε αυτές είναι άθλιες ενώ παράλληλα είναι αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις των ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται ακόμη και για να πιουν νερό.