Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ λιμενικών και διακινητών σημειώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος της Σύμης. Ένας 15χρονος πρόσφυγας βρέθηκε νεκρός πάνω στη θαλαμηγό των διακινητών. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ένας λιμενικός κι ένας από τους διακινητές. 

Ads

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Ρόδου που πρώτη μετέδωσε την είδηση στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιούν οι Λιμενικοί, εντόπισαν ύποπτο σκάφος στο οποίο επέβαινε σημαντικός αριθμός προσφύγων. Οι διακινητές αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς και άνοιξαν πυρ κατ’ αυτών. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι από την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας 17χρονος πρόσφυγας και τραυματίστηκαν ένας λιμενικός που συμμετείχε στην επιχείρηση κι ένας από τους διακινητές. 

Αργότερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο 15χρονος πρόσφυγας βρέθηκε νεκρός από ασφυξία πάνω στη θαλαμηγό. 

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος, περιπολικό σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. 

Η θαλαμηγός ανάπτυξε ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκρούστηκε με το σκάφος της frontex με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός.

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η καταδίωξη μετέβη και ο λιμενάρχης της Σύμης με ιδιωτικό σκάφος, ενώ έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί τρεις διακινητές. Η θαλαμηγός μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.