Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στα πλαίσια συμμετοχής της χώρας στη Συμμαχία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (Open Government Partnership) της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος από το 2011, έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης Ανοιχτής Διακυβέρνησης για τα έτη 2017-2019.

Ads

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη διαδικασία διαμόρφωσης του σχεδίου αυτού καταθέτοντας τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους στη δημόσια διαβούλευση ως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 09:00.

Η Συμμαχία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση είναι ένας οργανισμός που βοηθά τις κυβερνήσεις των 70 κρατών-μελών της να συνεργαστούν συστηματικά με την κοινωνία των πολιτών σε κάθε χώρα για τον μεθοδικό σχεδιασμό και την εφαρμογή φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων με δυνητικά αναμορφωτική επίδραση σε ένα μεγάλο εύρος τομέων πολιτικής.

Στην Ελλάδα η προσπάθεια συντονίζεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η χώρα θα υποβάλλει μέχρι τα μέσα του Ιουλίου το τρίτο εθνικό σχέδιο δράσης μέσα από διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους με τις δεσμεύσεις του σχεδίου να προέρχονται από τους τομείς της Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Παιδείας, της Οικονομίας, του Πολιτισμού, της Δικαιοσύνης και της Ναυτιλίας.

Ads