Tην απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη από τη CVC Capital Partners ανακοίνωσαν οι δυο εταιρίες. Η ΔΩΔΩΝΗ ιδιωτικοποιήθηκε το 2012 με την πώληση των μετοχών της στην SI Foods Ltd, έναν επιχειρηματικό επενδυτικό όμιλο στον οποίο μετέχει και η Lime Capital Partners Ltd.

Ads

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η SI Foods, ο βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε («ΔΩΔΩΝΗ») και η CVC Capital Partners VII (CVC Fund VII) ανακοινώνουν ότι προχωρούν σε συμφωνία για την από κοινού ιδιοκτησία της SI Foods Holding Ltd (SIF), σύμφωνα με την οποία η CVC Fund VII αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ιδιοκτήτες της SI Foods παραμένουν ενεργοί μέτοχοι, διατηρώντας τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, των θυγατρικών εταιρειών και των λειτουργιών της. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την SIF όσο και για την ΔΩΔΩΝΗ, για την περαιτέρω ανάπτυξη κυρίως στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, καθώς και σε παρεμφερείς κατηγορίες τροφίμων μέσω επενδύσεων και πιθανών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

H CVC Capital Partners (CVC) είναι συμβουλευτική και επενδυτική εταιρία σε διεθνές επίπεδο, με γραφεία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Σήμερα, τα κεφάλαια που διαχειριζεται η CVC είναι επενδυμένα σε περισσότερες από 90 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 450.000 εργαζομένους.

Ads

Από το 2017 ως σήμερα, η CVC δρα στην Ελλάδα έχοντας επενδύσει ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ. Στις επενδύσεις της περιλαμβάνονται το Hellenic Healthcare Group, το e-travel, η Skroutz, η D-Marin, η Vivartia, καθώς και η πρόσφατα αποκτηθείσα Εθνική Ασφαλιστική.

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα πάνω από μισό αιώνα πριν. Τότε ήταν μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Σήμερα η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η ηγέτιδα εταιρεία στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα.
Διαθέτει σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στα Ιωάννινα, στην Κύπρο και τη Θήβα και προοπτικό που ξεπερνάει τα 450 άτομα.