Την σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ζήτησε εκ νέου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ads

Η συνάντηση που έγινε για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα κράτησε περίπου μια ώρα. Μάλιστα όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, η συνάντηση δεν είχε ακόμη τελειώσει. 

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως τόνισε στον πρωθυπουργό «την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας».

Σημείωσε ότι ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, «γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή – ως όφειλε και οφείλει – και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησής του».

Ads

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι «η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση και δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης: 

Συζήτησαν για τα παιδιά τους μπροστά στις κάμερες

Σε πολύ διαφορετικό και εμφανές χαλαρό κλίμα σε σχέση με την χθεσινή κόντρα ήταν πάντως το κλίμα κατά το διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά μπροστά στις κάμερες. Συγκεκριμένα συνομίλησαν για τα παιδιά τους με τον πρωθυπουργό να λέει ότι και τα δικά του παιδιά παρότι είναι πολύ μικρά, παρακολουθούν τις εξελίξεις.