Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε το Σάββατο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή προέχει το θέμα της συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων.

Ads

Από την πλευρά του, ο Π. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «τα μεγάλα και σημαντικά θέματα δεν μπορούμε να τα λύσουμε χωρίς ειλικρινή συνεννόηση και στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις».

Απευθυνόμενος στον Στ. Θεοδωράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο ρόλος του Προέδρου και οι αρμοδιότητές του και ιδίως το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι μια συνθήκη που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Πρόσθεσε δε ότι «και από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το ’90-95, όταν συνέρχεται, συνέρχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπου καίριο ρόλο παίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει και τη σχετική πρωτοβουλία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης» και συμπλήρωσε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες, χρειάζονται κρίσιμες αποφάσεις και όχι απερισκεψίες, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα».

Ads