Στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ένας μελισσοκόμος, μετά τη σύλληψή του, καθώς θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για φωτιά στη Σταμάτα η οποία επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη και Διόνυσο και είχε ως αποτέλεσμα να καούν περιουσίες και να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ads

Ο μελισσοκόμος έχει μελίσσια στον οικισμό «Γαλήνη» εκεί από όπου ξεκίνησε η φωτιά και στη συνέχεια εκκενώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις από καταθέσεις που τον καθιστούν ύποπτο, ενώ ήταν εκεί την ώρα που ξέσπασε η φωτιά η οποία έκανε στάχτη τουλάχιστον 20 σπίτια ενώ δεκάδες αυτοκίνητα υπέστησαν σημαντικές ζημιές και όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο εν λόγω συλληφθείς, αλβανικής καταγωγής, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες πριν βρέθηκε στα μελίσσια, αλλά αρνείται πως ξεκίνησε τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος να προχωρά νωρίτερα σε τέσσερις προσαγωγές γι’ αυτόν τον λόγο. Οι προσαχθέντες, πάντως, αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.

Ads

Με βάση τις εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμό κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων.