Οι διοργανωτές της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στην Καβάλα, διαψεύδουν την είδηση ότι επιβλήθηκε πρόστιμο και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους. 

Ads

Υπήρξε καταγγελία από αγνώστους, δήλωσαν οι διοργανωτές στην ΕφΣΥΝ, αλλά ο υπεύθυνος έδωσε εξηγήσεις στην αστυνομία. Είχαν επίσης τηρηθεί τα 
μέτρα προστασίας. Την είδηση, που έκανε το γύρο του διαδικτύου και τώρα διαψεύδεται, είχε μεταδώσει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Η διοργάνωση εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση, όπου παραθέτει αναλυτικά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας, ενώ παραθέτει και φωτογραφικό υλικό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «τα περί συλλήψεως του νόμιμου εκπροσώπου της διοργανώτριας και επιβολής σε βάρος μας προστίμου από ποινικό δικαστήριο τυγχάνουν στο σύνολό τους αναληθή και συκοφαντικά, επιφυλασσόμαστε δε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».

image

Ads

image

Η ανακοίνωση

Σχετικά με όσα ψευδή, ανακριβή και άκρως δυσφημιστικά για τους διοργανωτές και τον καλλιτέχνη δημοσιεύτηκαν και αναπαρήχθησαν σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 στην συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα που έλαβε χώρα την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» στην Νέα Καρβάλη, χωρίς να τύχουν οποιασδήποτε διασταύρωσης,  τονίζουμε τα εξής.

Όπως όλοι οι παριστάμενοι στην συναυλία γνωρίζουν πολύ καλά, οι διοργανωτές έλαβαν μέριμνα ώστε να τηρηθούν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενοι στην υγειονομική διάταξη ΥΠΠΟΑ/ΓΓΠΣΠ/312359/1536 όροι κάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες συστάσεις στους παρευρισκόμενους.

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι:

  • Το ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» είναι χωρητικότητας 1176 θέσεων. Εξ αυτών καλύφθηκε σύμφωνα με το οριζόμενα το 75%, μέσω προπώλησης 830 εισιτηρίων. Επίσης αναπτύχθηκαν καθίσματα στον χώρο της πλατείας του θεάτρου τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις για τις ομαδικές κρατήσεις εισιτηρίων (μέχρι τέσσερα άτομα). Ομοίως αναπτύχθηκαν καθίσματα και στον χώρο του διαζώματος άνω των κερκίδων.  Στο χώρο της συναυλίας δεν λειτούργησε ταμείο λόγω εξάντλησης όλων των διαθέσιμων εισιτηρίων κατά την προπώληση από την προηγούμενη ήδη μέρα όπως και σχετικά ανακοινώθηκε. Στην ίδια αυτή ανακοίνωση που προηγήθηκε της εκδήλωσης αναφερόντουσαν αναλυτικά συστάσεις και πληροφορίες για το κοινό της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος και έξοδος των θεατών στον συναυλιακό χώρο έλαβε χώρα σταδιακά για την αποφυγή συνωστισμού, μέσω οριοθετημένων διαδρόμων και υπήρχε ευκρινής σήμανση για την αποφυγή συνωστισμού.
  • Η χρήση της μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο στον συναυλιακό χώρο. Η διοργανώτρια διένειμε μάσκες δωρεάν σε όσους θεατές δεν είχαν προμηθευτεί.
  • Κατά την είσοδο το σύνολο των θεατών θερμομετρήθηκε ενώ έλαβε ενημερωτικό δισέλιδο φυλλάδιο σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών  όρων όπως προβλέπονται στην υγειονομική διάταξη ΥΠΠΟΑ/ΓΓΠΣΠ/312359/1536.
  • Στο χώρο υπήρχε ευκρινής σήμανση για τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των θεατών ενώ ταξιθέτες οδηγούσαν τους θεατές ανά ζώνη στις θέσεις σταδιακά για αποφυγή συνωστισμού. Στην πλατεία και το άνω διάζωμα του θεάτρου επισημάνθηκαν ευκρινώς οι θέσεις ανά δυάδες με κενό ανάμεσα τους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις, με εξαίρεση ομαδικές κρατήσεις τεσσάρων κατ΄ ανώτατο όριο ατόμων.
  • Στην είσοδο του συναυλιακού χώρου, στα μπαρ και τις τουαλέτες του χώρου υπήρχαν τοποθετημένα αντισηπτικά.
  • Το σύνολο των εργαζομένων φορούσε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
  • Οι θεατές ήταν καθούμενοι στο σύνολο τους. Σε περίπτωση που κάποιος θεατής σηκωνόταν, security υποδείκνυαν να καθίσει εκ νέου.
  • Αποστάσεις τηρήθηκαν και μεταξύ των μουσικών επί σκηνής ενώ η απόσταση καλλιτεχνών και κοινού ήταν μεγαλύτερη των τεσσάρων μέτρων.
  • Συστάσεις προς τους θεατές για την τήρηση των μέτρων έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της συναυλίας τόσο από τον πρόεδρο του συλλόγου που διαχειρίζεται τον χώρο, όσο και από τους καλλιτέχνες επί σκηνής.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης υπήρχε παρουσία κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.
  • Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την όλως επιτυχημένη συναυλιακή βραδιά, στην οποία συνέβαλε η συνεργασία διοργανωτών και θεατών, επιβεβαιώνει την αναλήθεια των όσων δημοσιεύτηκαν.

Τα περί συλλήψεως του νόμιμου εκπροσώπου της διοργανώτριας και επιβολής σε βάρος μας προστίμου από ποινικό δικαστήριο τυγχάνουν στο σύνολό τους αναληθή και συκοφαντικά, επιφυλασσόμαστε δε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας .

Η διοργανώτρια τηρεί με υψηλό αισθήμα ευθύνης το σύνολο των επιβαλλόμενων και ενδεικνυόμενων υγειονομικών μέτρων και στόχος της είναι η συνέχιση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας το καλοκαίρι του 2020, διαφυλασσόμενης της υγείας και ασφάλειας θεατών και διοργανωτών. 

Τη στιγμή κατά την οποία σε όλη τη χώρα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και παντελούς αγνόησης της υγειονομικής κρίσης σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητας, θεωρούμε άδικη και αδικαιολόγητη την προφανή στοχοποίηση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη στιγμή που γίνονται με υψηλό κόστος από όλους του εμπλεκόμενους υπεράνθρωπες προσπάθειες για τήρηση των μέτρων.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όσους μέχρι σήμερα επέλεξαν να παρακολουθήσουν συναυλίες, τηρώντας τα μέτρα και διευκολύνοντας μας έτσι να συνεχίζουμε με ασφάλεια εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας,

Γιώτης Ποσπορέλης.