Γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» συνελήφθη για χρηματισμό, μετά από καταγγελία πολίτη. Η γιατρός συνελήφθη έπ’ αυτοφώρω- με προσημειωμένα χαρτονομίσματα- και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ads

Για το ίδιο πρόσωπο ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ανωμερίτης και για παρόμοια σε βάρος της συλληφθείσας καταγγελία είχε διατάξει σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση πριν από μία εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας πέραν της ποινικής εξέλιξης της υπόθεσης θα κινηθεί και διοικητική έρευνα από το Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αναστάσιο Χατζή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας προέκυψε ότι η συλληφθείσα είχε διαβεβαιώσει ψευδώς ζευγάρι ιδιωτών, που την είχε επισκεφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι το Νοσοκομείο διενεργεί εξειδικευμένες εξετάσεις, ενημερώνοντάς τους ότι το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ με απόδειξη και 800 Ευρώ χωρίς απόδειξη.

Ads

Στη συνέχεια έλαβε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή, ενώ σήμερα τους παρέδωσε απαντήσεις των εξετάσεων, οι οποίες ήταν ξενόγλωσσες και φέρεται να έχουν εκδοθεί από εργαστήριο της αλλοδαπής. Επιπλέον συνοδεύονταν από αντίστοιχες απαντήσεις στα ελληνικά, τις οποίες φέρεται ότι υπογράφει η ιατρός, ενώ έχει τεθεί σε αυτές σφραγίδα που φέρει τα στοιχεία της και τα στοιχεία του Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση τον περασμένο Μάρτιο είχε καταφέρει με την ίδια μεθοδολογία να εξαπατήσει και άλλο πολίτη, απαιτώντας και λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 1.800 Ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Φυλάκιση στελέχους βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας για μίζες σε ελληνικά νοσοκομεία