Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής σύνδεση του νεαρού Αφγανού που συνελήφθη με πυροκροτητές, με κάποια οργάνωση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ads

Ο Αφγανός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στον Λυκαβηττό και στο σακίδιό του βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο (2) φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο (2) τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, εβδομήντα οκτώ (78) κοινοί πυροκροτητές, δύο (2) αναπτήρες, ένα (1) στουπί.

Τα ευρήματα οδήγησαν στην ανάληψη της υπόθεσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έκανε την προανάκριση. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι’ αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Διευκρινίστηκε τέλος ότι στην κατοχή του, εκτός από τους πυροκροτητές, βρέθηκε μόνο ένα έγγραφο απόφασης Α΄ Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται, αλλά στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις Αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Ads