Δικάζονται όλοι τελικά στη Βέροια μετά τη χθεσινή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής σε καφέ της πόλης και τα βίαια επεισόδια με άτομα από τον αριστερό και αναρχικό χώρο του νομού Ημαθίας. 

Ads

Ο ιδιοκτήτης του καφέ ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και διεκομίστηκε στο νοσοκομείο συνελήφθη σήμερα το πρωί μετά από μηνυτήρια αναφορά των 8 μελών της Χρυσής Αυγής για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Γ. Βραχνής ήταν αυτός που αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα μέλη της Χ.Α εκ των οποίων και ο υποψήφιος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νόμο Πέλλας Ι. Σαχινίδης και κατέθεσε εναντίον τους.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Βραχνής πέρασε εισαγγελέα και δικάζεται αύριο μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον ίδιο σοβαρές ζημιές υπέστη και το κατάστημά του. 

 
Χθες, συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας αναρχικών και μελών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό του κόμματος όταν ομάδα 5-6 ατόμων άρχισε να τα αποδοκιμάζει. Υπήρξαν αντεγκλήσεις και συμπλοκές αλλά τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν, αφού έκανε σχετικά γρηγορα την εμφάνιση της η αστυνομία.

Ads

 

Αργότερα όμως το απόγευμα, ομάδα 20 Χρυσαυγιτών μετέβη σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκε σε άτομα που πρόσκεινται στο αναρχοαυτόνομο  χώρο, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 
Από τις αστυνομικές έρευνες προσήχθησαν οκτώ (8) άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ένας υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.