Συλλαλητήριο στις 17:30 στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει σήμερα,  η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι με το πολυνομοσχέδιο προωθούνται «νέα μέτρα εξόντωσης του λαού να ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους», ενώ χαρακτηρίζει εκ νέου «λαιμητόμο» το νέο ασφαλιστικό.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ στις 17:00 στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στις 17:30 στην Ομόνοια.

Σημειώνεται ότι, για το απόγευμα της Κυριακής, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ads

Στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αντιδρούν και οι εργαζόμενοι σε μετρό τραμ και  ηλεκτρικό που από χθες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Ακινητοποιημένα είναι από σήμερα τα ξημερώματα  έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, τα λεωφορεία και  τα τρόλεϊ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Κανονικά κινούνται  τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. 

Αποχή από κάθε εργασία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,  αλλά και κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη, 26 Μαϊου, σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αποφάσισαν σε  συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίων των δύο λιμανιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή