Συλλαλητήριο ετοιμάζει για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Αμβρόσιος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με την συμμετοχή των ιερέων της επαρχίας Αιγιαλείας.

Ads

«Σας καλώ να ξεσηκωθούμε (…) Η Ιστορία μας μολύνεται! (…) Να πούμε το δικό μας “όχι” ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” στο κρατίδιο των Σκοπίων» είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διαβεβαιώνοντας, επίσης, ότι «έπειτα από αυτήν την επανάσταση, δεν θα βγούμε χαμένοι. Το όνομα του Θεού θα δοξαστεί!».

Μετά την εξασφάλιση της εμπλοκής του Υψίστου στην διπλωματική διαδικασία, η Ιερά αυτή Σύναξη υιοθέτησε και ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, προαναγγέλει «πορεία των κληρικών της Αιγιαλείας με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ημέρα συζήτησης του εθνικού μας θέματος, και ώρα 12 το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως του Αιγίου» – μάλιστα «την ίδια ώρα να κτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Ιερών Ναών του Αιγίου» και «να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των Ιερών Ναών της πόλεως» – με τους ιερείς να προγραμματίζουν και διανομή φυλλαδίων στους οδηγούς στην εθνική οδό  Κορίνθου – Πατρών στο ύψος των βενζινάδικων.

Επίσης, καλούν «σε γενικό συλλαλητήριο εντόνου διαμαρτυρίας και εθνικής αγωνιστικότητας όλους τους φορείς της περιφέρειάς μας μαζί με τον θεοφιλή λαό της Αιγιαλείας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 μετά την Θεία Λειτουργία και ώρα 11π.μ. στην κεντρική πλατεία του Ιερού Ναού Φανερωμένης».

Ads