Επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση και τους δανειστές και ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή.

Ads

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, στα σκαλιά της Βουλής, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η κατάσταση λίγο αργότερα ξέφυγε. Άγνωστοι πέταξαν πολλές μολότοφ και φωτοβολίδες με συνέπεια να τυλιχθεί στις φλόγες το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα συνέχισε να εκτοξεύει πέτρες, μεγάλο αριθμό μολοτωφ και φωτοβολίδες με αποτέλεσμα τα επεισόδια να εξαπλωθούν και σε άλλα σημεία της πλατείας. Ο κόσμος αναγκάστηκε να αποχωρήσει μπροστά από τη Βουλή και να κινηθεί στους γύρω δρόμους και περιμετρικά της πλατείας. 

Ads

Επίθεση έγινε και σε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (στον δημοσιογράφο Αλέξη Κουβέλη κι έναν εικονολήπτη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) από αγνώστους.

image

Βίντεο από τα επεισόδια

Ολόκληρη η συγκέντρωση σε βίντεο: 

image

image

image

image

Το πρωί και παρά τη βροχή, με σύνθημα «μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης. Ένταση δημιουργήθηκε στο μεταξύ νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους συμβασιούχους να ξηλώνουν την καγκελόπορτα.