Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ενάντια στη νέα συμφωνία. Ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών. Η αστυνομία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον σαράντα προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.

Ads

Μετά την έναρξη των επεισοδίων ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε από το Σύνταγμα, ενώ προσωρινά έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρισκόταν μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε τζαμαρίες και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν στους γύρω δρόμους της πλατείας Συντάγματος μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι. 

Βίντεο από το Σύνταγμα

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και το πρωί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΥΝ και οι φαρμακοποιοί έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα. Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το πρωί πορεία, ενώ νέες διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 19:30 στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συνεχίστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα.

Βίντεο του Russia Today από τις πρωινές κινητοποιήσεις

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα

image

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image