Πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο θεσπίζοντας απλήρωτες υπερωρίες και βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και οργανώσεις το απόγευμα της Τρίτης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ads

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν στο Προπύλαια και μετά τις 19:30 πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Λίγο πριν τις 20:30 η πορεία ολοκληρώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο και πορεία από εργατικά σωματεία, από το άγαλμα Βενζέλου στον Λευκό Πύργο, με κεντρικό  σύνθημα
«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο». Στο συλλαλητήριο ακούστηκαν και συνθήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

image

Ads

Σύμφωνα με το 902.gr, φθάνοντας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους η μαζική πορεία των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης έκανε στάση και φωνάζοντας συνθήματα χαιρέτισε την απόφαση των εργαζομένων στο κατάστημα των «Notos Galleries» να απεργήσουν την Κυριακή 23 Μάη, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.