Συλλαλητήριο κατά της ψήφισης του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διοργανώνει στις 19.30 η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Την ίδια ώρα συλλαλητήριο στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ. 

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η «ανατροπή του νέου βάρβαρου μνημονίου και όλων των μνημονιακών πολιτικών, η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους και η προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια, «ενάντια στο δεύτερο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου» πραγματοποιεί την ίδια ώρα (19:30) το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Ανάλογα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί και σε 40 πόλεις της χώρας.

Ανοιχτοί θα είναι, τελικά, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» μετά τη νέα απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη εντολή της ΕΛΑΣ προέβλεπε ότι οι παραπάνω σταθμοί θα ήταν κλειστοί από τις 18.00 λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Ads