Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Κώστα Σκανδαλίδη και της Τόνιας Αντωνίου ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να τη διακόψει για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα», ζητώντας «εποικοδομητικό διάλογο».

Ads

 
Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε την Πέμπτη πως «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε πέθανε» καθώς πια «δανείζει στελέχη του» και ότι «κόμματα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια». Η Τόνια Αντωνίου, στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κ. Σκανδαλίδη κατηγορώντας για υπονόμευση της συνεργασίας με τους «58».
 
Σχολιάζοντας της εξελίξεις στην Κεντροαριστερά η Τ. Αντωνίου, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», δήλωσε πως η Ελιά «καψαλίστηκε» και οι «58» απέτυχαν, λόγω δικών τους λαθών αλλά και υπονόμευσης από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μετά έκαναν δηλώσεις πως «το ΠΑΣΟΚ πέθανε». Μάλιστα κατονόμασε και τον Κώστα Σκανδαλίδη. 
 
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε το λόγο για να απαντήσει όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να διακόψει τη συζήτηση για την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως είπε «δεν μπορεί να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος». «Aς μην υπονομεύσουμε το διήμερο που έρχεται, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε, θα τα πούμε αύριο και μεθαύριο στο ΣΕΦ».
 
Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου παρευρέθηκε και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση απορρήτων της πολιτείας. Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Μιχάλης Καρχιμάκης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και περιοριστικούς όρους.
 
Ο ίδιος έκανε λόγο για «σκευωρία» με πολιτικά κίνητρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή δικονομική μεταχείριση». Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική».