Τον πλειστηριασμό του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού και τις τραγικές εικόνες που ακολούθησαν προσπάθησε να δικαιολογήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, ενώ επιχείρησε να ρίξει και την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ειδικότερα, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ισχυρίστηκε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου πλειστηριάστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2019 και καταλογίζοντας «υποκρισία» στον κ. Τσίπρα που την επισκέφθηκε στο σπίτι της.

Μάλιστα ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε έγγραφο από το e-auction, την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ως «ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού» τις 20/3/2019 και ως «ημερομηνία διεξαγωγής πλειστηριασμού» τις 9/10/19, δηλαδή μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

image

Ads

Εάν ανατρέξει όμως κανείς στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα διαπιστώσει πως παρά τον αρχικό ορισμό του πλειστηριασμού τον Μάρτιο του 2019, αυτός δεν εκτελέστηκε.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί λαϊκής πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

image

Όπως προκύπτει από το e-auction.gr, ο πλειστηριασμός για το σπίτι της κας Κολοβού όντως δεν εκτελέστηκε στις 20.3.19 όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν εκτελέστηκε ούτε τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι να φέρει το δικό της νομοθετικό πλαίσιο.

image

Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr, επί διακυβέρνησης ΝΔ, δηλαδή ενάμισι χρόνο μετά την ψήφιση του πτωχευτικού.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση κατακύρωσης του πλειστηριασμού στον εν λόγω ιστότοπο, που επιβεβαιώνει πως η πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου του 2022 και ακολούθησε η έξωση με τις σκηνές που έκαναν το γύρο της Ελλάδας πριν από τρεις ημέρες.

image