Δύο ταχύπλοα, στα οποία επέβαιναν συνολικά 16 άνθρωποι, συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας κοντά στην Ανάβυσσο, στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά 3», χωρίς, ωστόσο, σοβαρούς τραυματισμούς.

Ads

Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 10.00 την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ανάμεσα στα δύο ταχύπλοα από τα επτά συνολικά που συμμετέχουν στα γυρίσματα της ταινίας που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες. Από τη σύγκρουση το ένα ταχύπλοο αναποδογύρισε με αποτέλεσμα και οι οκτώ επιβάτες να βρεθούν στο νερό. Στο συγκεκριμένο σκάφος βρισκόταν τεχνικοί και εξοπλισμός.

Το λιμενικό τους περισυνέλλεξε και όλοι είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από έναν που τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε σοκ. Oι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό κέντρο του Φαλήρου προληπτικά, καθώς είχαν υποστεί σοκ.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά 3» ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες στη Ραφήνα, που το λιμάνι της μετατράπηκε σε κινηματογραφικό πλατό. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης δεκάδες βαν, τροχόσπιτα, ειδικά σκηνικά, βεστιάρια και δύο πλοία, το «Αμφιτρίτη» και το «Πανόραμα», επιστρατεύτηκαν για τα γυρίσματα.

Ads

Η ταινία και το σενάριο με τα σκάφη που συγκρούστηκαν

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες με το λιμάνι της Ραφήνας να μετατρέπεται σε πλατό. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης δεκάδες βαν, τροχόσπιτα, ειδικά σκηνικά, βεστιάρια και δύο πλοία, το «Αμφιτρίτη» και το «Πανόραμα», επιστρατεύτηκαν για τα γυρίσματα.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, στη σκηνή θα συμμετείχαν επτά σκάφη και προέβλεπε ότι τα ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν ηθοποιοί, θα ανέπτυσσαν ταχύτητα και κάποια στιγμή έπρεπε να διασταυρωθεί η πορεία τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν υπολογίστηκε σωστά η ταχύτητα και η απόσταση των σκαφών, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση.

Το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν οι ηθοποιοί χτυπήθηκε μπροστά αριστερά και εκείνο με τους τεχνικούς, το οποίο και αναποδογύρισε, χτυπήθηκε πίσω δεξιά, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να ρίξει τους τεχνικούς στη θάλασσα.