Το «λιγότερο» που συνέβη την Παρασκευή το βράδυ στο Πάρκο Γουδή, ήταν να υπερκαλυφθεί, εν ριπή οφθαλμού, το κόστος των δικαστικών εξόδων της Ηριάννας, από τις πολλές χιλιάδες του κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών της συναυλίας αλληλεγγύης και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν.

Ads

image

Το σημαντικότερο, ήταν ακριβώς το γεγονός ότι η αλληλεγγύη «δήλωσε» για πολλοστή φορά «παρούσα» και ενώθηκε με τις φωνές του Θανάση Παπακωνσταντίνου,  του Γιάννη Αγγελάκα, του Manu Chao, του Γιάννη Χαρούλη, της Νατάσσας Μποφίλιου, των VIC (Villagers of Ioannina City),  του Φοίβου Δεληβοριά, του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη, της Ματούλας Ζαμάνη, του Δημήτρη Μυστακίδη, του Σπύρου Γραμμένου, των Social Waste, του Γιάννη Χαρούλη, απαιτώντας την απελευθέρωση της Ηριάννας.

Ο κόσμος γέμισε το πάρκο από νωρίς. Συνθήματα και πανό, τόσο για την Ηριάννα, όσο και για άλλες διακδικήσεις όπως, π.χ, για το ζήτημα της εξόρυξης στην Χαλκιδική έδιναν τον τόνο, ενώ, το κλίμα θέρμαιναν περισσότερο, τόσο οι επιλογές των τραγουδιών από τους καλλιτέχνες, όσο και τα λόγια που τα συνόδευαν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο κόσμος ξεπέρασε κατά πολύ τις 20.000, ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τα χρήματα που μαζεύτηκαν υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας και το πλεονάζον ποσό θα διατεθεί για τις ανάγκες κρατουμένων και προσφύγων.

Στις 16 Οκτωβρίου έχει οριστεί η συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας για την αποφυλάκιση της Ηριάννας μετά την απόρριψη, τον περασμένο Ιούλιο και με οριακή πλειοψηφία, του αιτήματός της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών η οποία της έχει επιβληθεί. Η ίδια η ουσία της υπόθεσης θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.

image

image

Ads