Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περίπου 500 κάτοικοι των Αχαρνών, οι οποίοι έφθασαν πριν τις 8 μμ στο σημείο, με δέκα πούλμαν και ΙΧ.

Ads

«Δεν έχει κανονιστεί κάποια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Γ. Κασσαβός, ωστόσο η σημερινή κινητοποίηση «είναι μια συνέχεια της πίεσης που ασκείται από τους συμπολίτες μας κι εμάς, την ενιαία δημοτική αρχή, προκειμένου η πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας».

Επιπλέον ο κ. Κασσαβός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αυτό που θα πρέπει να αναλάβει αυτό το έργο. «Έχουμε μια αγωνία που κορυφώθηκε μετά το θάνατο του αδικοχαμένου μαθητή και προσδοκούμε ότι η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της».

«Ήρθαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας». Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννας Κασσαβός, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο, και συνέχισε: Έπρεπε να χαθεί ένας μαθητής για να αφυπνιστούν συνειδήσεις; Θα κάνουμε καθημερινά ειρηνικές διαδηλώσεις. Ζητάμε να μας δώσετε λύσεις. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να βρεθεί λύση. Για το ίδιο θέμα είχαμε συναντηθεί και με υπουργούς της ΝΔ. Ζητάμε να υπάρχει και στην πόλη μας ασφάλεια».

Ads

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, Παναγιώτης Πολυμενίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2000. Θεωρώ ότι τα ναρκωτικά είναι στο Μενίδι γιατί έχουν επιλέξει να είναι εκεί. Στο θέμα μας εμπλέκονται και άλλα υπουργεία όπως της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί έμπορος ναρκωτικών να συλλαμβάνεται και να αφήνεται ελεύθερος σε δύο ημέρες είπε ο κ. Πολυμενίδης.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων πέρασε στο υπουργείο προκειμένου να εκθέσει τα αιτήματα των κατοίκων των Αχαρνών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Πορεία του ΠΑΜΕ στο Μενίδι ενάντια στην παραβατικότητα και τον ρατσισμό

Μαζική πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φορείς, στο Μενίδι ενάντια στην παραβατικότητα στην περιοχή και τον ρατσισμό. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου και κατευθύνθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Με σύνθημα «ούτε σκληρά ούτε μαλακά όχι σε όλα τα ναρκωτικά» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το εμπόριο ναρκωτικών στο Μενίδι.

Στο κοινό κάλεσμά τους, τα εργατικά σωματεία και οι υπόλοιποι φορείς Μενιδίου – Φυλής , εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του μικρού μαθητή “που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του.”

Επιπλέον με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση καλούσαν “τον λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στα Σωματεία του, στους συλλόγους, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα, μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος. Κάθε άλλη λογική μέσα στο κίνημα αντικειμενικά έχει σκοπό να εκτονώσει, να θολώσει το τοπίο για τον πραγματικό ένοχο, ακόμη και να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο του κρατικού μηχανισμού.”