Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη διοργανώνουν, αύριο, Δευτέρα, στις 5 μ.μ, πολίτες της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της πόλης.

Ads

Για τη συγκέντρωση συμπαράστασης, που διοργανώνεται μία ημέρα μετά την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του, έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook για όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές ή να λάβουν επιπλέον πληροφορίες.

Το μήνυμα των διοργανωτών είναι: «Ως πολίτες μιας πόλης που οφείλει να αντιδράσει στη βία, στην ανελευθερία, στον τραμπουκισμό, διοργανώνουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στον Γιάννη Μπουτάρη. Σιωπηλά και ειρηνικά συγκεντρωνόμαστε για να του δηλώσουμε με θάρρος πως είμαστε δίπλα του, πως είμαστε μαζί του απέναντι σε ό,τι πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Όλους όσους πιστεύετε πως αυτή η πόλη είναι πολλά περισσότερα απο εθνολαϊκιστικές άναρθρες κραυγές.
Δεν θα τους χαρίσουμε την ελευθερία μας. Δεν θα τους χαρίσουμε τη δημοκρατία. Δεν θα τους χαρίσουμε τη πόλη μας. Ο Γιάννης Μπουτάρης στάθηκε πολλές φορές μόνος του απέναντι στο μίσος. Καιρός να σταθούμε και εμείς μαζί του και να του φωνάξουμε ”Δεν είσαι μόνος”. Αύριο όλοι, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης».