Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην πορεία των λιμενεργατών στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της λεωφόρου Αμαλίας. Αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί επί της Λ. Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιείται εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για τον ΟΛΠ. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, αλλά απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ads

Στη συνέχεια, ζήτησαν να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία τους να περάσει, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό και τα πνεύματα οξύνθηκαν. Μετά εκσφενδόνισαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και τα ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Τελικά επικράτησε ηρεμία, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το σημείο και η πορεία κατευθύνθηκε ξανά προς τη Βουλή και στη συνέχεια προς την Πανεπιστημίου.

Σταδιακά οι δρόμοι που παρέμεναν κλειστοί στο κέντρο, λόγω της κινητοποίησης, ανοίγουν.

Υπενθυμίζεται ότι, οι λιμενεργάτες ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί όπου προηγήθηκε συγκέντρωση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. Η 24ωρη απεργία δεν επηρεάζει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Ads

image

«Η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί δημόσιων λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

image

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα συγκεντρωθούν στον επιβατικό σταθμό και θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

image

«Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θα προχωρήσουμε σε αποχή από την εργασία μας το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Απριλίου, ενώ τη Δευτέρα 11/4 θα συνεδριάσουμε το πρωί προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας» δήλωσε η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

«Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την έλευση του Γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής, Χρήστο Λαμπρίδη, ο οποίος θα συνοδεύεται από ομάδα του σχετικού υπουργείου και θα έχουμε συζητήσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης. Η πορεία και το αποτέλεσμα των συζητήσεών μας θα κρίνει σημαντικά και την επόμενή μας κίνηση», πρόσθεσε.