Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, όπου 37χρονος μετανάστης έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στις γραμμές του τρένου, μετά από καταδίωξη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ανδρών της δημοτικής αστυνομίας.

Ads

Πραγματοποιήθηκε πορεία στην Ερμού, η οποία ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, ενώ σε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την Πέμπτη, στις 14.00, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

image

image

Ads

image

 
Ο Σικ Νταγιέ βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του ΗΣΑΠ το βράδυ της Παρασκευής. Οι δύο υπάλληλοι του γωνιακού σουβλατζίδικου, κοντά στο σταθμό του Θησείου, λένε ότι «κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία, έφτασε στο αδιέξοδο, αναγκάστηκε να πηδήξει τον φράχτη. Ο φράχτης είναι πολύ ψηλός. Πέφτοντας πρέπει να έσπασε το κεφάλι του, γι’ αυτό αιμορραγούσε». Ο 37χρονος Σενεγαλέζος, πατέρας δύο παιδιών, παρέμεινε πάνω στις γραμμές του τρένου για αρκετή ώρα.

image

image

image

 
Οι συμπατριώτες του λένε ότι ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια κι ότι «ήταν τίμιο παιδί. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». 

image

image

Οι φωτογραφίες είναι του Αλέξανδρου Κατσή από το FosPhotos