Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές πραγματοποίησαν παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ads

Οι διαμαρτυρόμενοι διαδήλωσαν μπροστά από τη Βουλή, όπου τη Δευτέρα αναμενόταν η ψήφιση κατ’ άρθρο το επίμαχο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, αλλά τελικά αναβλήθηκε μετά τις ενστάσεις που προέβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι οι Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών ανακοίνωσαν ότι οι δωρεάν διανομές προϊόντων και η απεργία διαρκείας θα συνεχιστούν έως τις ευρωεκλογές.

image

Ads

image

Το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε επί της αρχής την Παρασκευή, υπήρξε σειρά βελτιώσεων, μετά από προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «η συνέχιση της απεργίας στις λαϊκές αγορές δεν έχει κανένα νόημα και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να στέλνει τους καταναλωτές σε άλλα δίκτυα διανομής», καθώς, όπως υποστηρίζεται, το νομοσχέδιο βελτιώνει τη λειτουργία των αγορών και την επιχειρηματική δραστηριότητα των επαγγελματικών σε αυτές.