Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 190 ασθενείς κρατούμενους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και εδώ και δέκα ημέρες απέχουν από τη σίτιση και από τη φαρμακευτική αγωγή καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί, έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης. Η κινητοποίηση έχει οργανωθεί από την «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων».

Ads

Στο σημείο της διαμαρτυρίας η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, ενώ δύο κλούβες έχουν σταθμεύσει μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου.

Διαβάστε στο tvxs.gr: Μαρτυρία από οροθετικό κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Η Πρωτοβουλία ζητεί «την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των ασθενών κρατουμένων και καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης φυλακών».

Ads

Ακόμη η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι «οι εκκλήσεις των κρατουμένων δεν φτάνουν ούτε στα αυτιά του υπουργού Υγείας που δεν υπογράφει εδώ και μήνες τις τοποθετήσεις των γιατρών, ενώ για την εισαγγελία της φυλακής αναφέρει ότι έχει να πατήσει δύο μήνες στο νοσοκομείο».

Επιπλέον κάνει και αναφορά στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έστειλαν μέσα από το νοσοκομείο οι κρατούμενοι με αποτέλεσμα να διαταχθεί εις βάρος τους πειθαρχική τιμωρία.