Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εννέα συλληφθέντες των διαδηλώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις πραγματοποιούν  στα δικαστήρια της Ευελπίδων οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μαθητές, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ads

Με συνθήματα όπως, «δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα» οι αλληλέγγυοι απαιτούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, που είναι φορτωμένοι με βαριές κατηγορίες από την αστυνομία, ενώ παρέμειναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ επί τρεις ημέρες.

Οι κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα, Δευτέρα, στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ ο εισαγγελέας, την Παρασκευή, τους άσκησε κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις. Συγκεκριμένα, βαρύνονται με τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Τα πλημμελήματα είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης, η επικίνδυνη σωματική βλάβη, η βία κατά αστυνομικών, η ελευθέρωση κρατουμένου, η απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, η απείθεια, η εξύβριση και τέλος η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις σημαδεύτηκε από άγρια αστυνομική καταστολή.