Επεισόδια, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί σημειώθηκαν και στα Ιωάννινα με τις αστυνομικές δυνάμεις να εξαπολύουν επίθεση για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Ads

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, epirusTv.gr, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 17.00 στην πλατεία ηρώων Πολυτεχνείου όπου επρόκειτο να γίνει κατάθεση στεφάνων από το Εργατικό Κέντρο , εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους όταν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ο κόσμος κατέβηκε από το λόφο Βελισσαρίου και εισήλθαν στην πλατεία .

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και υπήρξαν δεκάδες προσαγωγές. Παράλληλα μέλη συνδικάτων κατέβηκαν στη λεωφόρο Δωδώνης ενώ μία ολιγομελής ομάδα φοιτητών κινήθηκε από το χώρο της φοιτητικής εστίας στη Δόμπολη και ακολούθησε συμπλοκή με δυνάμεις των ΜΑΤ. Δύο άτομα τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο. 

Η  κατάθεση στεφάνων  τελικά πραγματοποιήθηκε  αρκετή ώρα μετά  και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα με το Εργατικό Κέντρο να παραμένει επί της λεωφόρου Δωδώνης για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και καταδτολής.