Με κεντρικό σύνθημα «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε – απεργούμε» Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στις προβλέψεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, το οποίο βρισκόταν την ίδια ώρα υπό συζήτηση στη Βουλή.

Ads

«Ουσιαστικά συνεχίζουμε την κινητοποίηση σήμερα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρσή του, γιατί βασικά πιστεύουμε ότι προκαλεί μειώσεις μισθών. Η ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η κατάργηση του ΟΜΕΔ, ενός όπλου που είχαν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα να διεκδικούν. Όλα αυτά οδηγούν σε μειώσεις μισθών. Οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν διαφοροποιήσεις μισθών ανά περιοχή, δημιουργούν τεράστια προβλήματα και θεωρούμε ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο χτυπάει στην καρδιά του εργατικού κόσμου», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του εργατουπαλληλικού κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς. Παράλληλα σημείωσε : «Δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε. Το βασικό μας και μέλημα αλλά και η βασική μας υποχρέωση, είναι να πείσουμε τον κόσμο και να καταλάβει, τι σημαντικό πράγμα είναι η προστασία των δικαιωμάτων του και οι κλαδικές του συμβάσεις. Τα μαξιλάρια δηλαδή, που του δίνει ο νόμος για να προστατεύσει τον μισθό του».

Καταλήγοντας, ο κ. Μυλωνάς τόνισε: «Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει έρθει με πολλή φόρα και ετοιμάζει το ασφαλιστικό και άλλα πράγματα για φορολογικά, οπότε νομίζω ότι θα είμαστε στους δρόμους για πολύ μεγάλο διάστημα».

Σημειώνεται ότι ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, στην οποία παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, που έφθασε έξω από τη Βουλή.

Ads

Τέλος, στην πλατεία Κολοκοτρώνη έκαναν συγκέντρωση η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό.